Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

'Huidige kapitalisme deugt niet'

4 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
20151203_094602.jpg
Als je iemand uit de klimaatwereld onconventioneel kunt noemen is het wel Peter Bakker, oud CEO van TNT en nu al bijna vier jaar president van de WBCSD (World Business Council for Sustainable Development). Zo deed hij in 2012 op de VN-top over duurzame ontwikkeling in Rio (Rio +20) de gevleugde uitspraak: 'accountants gaan de wereld redden'. Zijn verwachting is namelijk dat de jaarrekening van bedrijven in de toekomst niet alleen over winst en verlies gaat, maar ook over biodiversiteit, klimaat en sociale omstandigheden. En nieuwerwetse accountants, die dat moeten gaan controleren.
De WBCSD is in 1992 opgericht in Zwitserland om ook bedrijven een rol te geven bij milieuconferenties. Met succes. Zo is het bedrijfsleven goed vertegenwoordigd op de klimaattop in Parijs en zat Bakker onlangs aan tafel met de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius, die een belangrijke rol speelt op de conferentie. 
Vroege Vogels spreekt Bakker in Parijs.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar