Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hortus Haren lijkt gered

  •  
27-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
Hortus-Haren.jpg
De Hortus in Haren, die al jaren met sluiting wordt bedreigd, lijkt gered. Ook als de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), de eigenaar van de botanische tuin, per 1 januari volgend jaar de financiële steun beëindigt, heeft de Hortus genoeg inkomsten om het hoofd boven water te houden, meldde directeur Jan Kappenburg dinsdag.
Onder meer door een fikse opknapbeurt, het poten van duizenden bloembollen en een aantal grote bloemenshows zag de Hortus, een van de oudste botanische tuinen van het land, de bezoekersaantallen de laatste maanden met zo'n 20 procent stijgen.
De directie verwacht daarom dat de Hortus in 2012 voor het eerst sinds jaren geen verlies zal lijden. De botanische tuin werd in 2001 failliet verklaard, nadat de RUG de Hortus had afgestoten. De universiteit bleef overigens wel eigenaar.
Bron: ANP
Foto (cc) Harry Harms

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.