Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hoornaar peuzelt atalanta op | Zelf Geschoten

  •  
02-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1123 keer bekeken
  •  

Lenie Doornkamp schrijft: "Af en toe loop ik de tuin in om vlinders te kijken. Vanmiddag zag ik ineens een hoornaar die een atalanta aan het oppeuzelen was. Beetje horror om te zien hoor. Jammer voor de vlinder, maar ja, het is de circle of life hè…"

De Europese hoornaar is de grootste wespachtige van Nederland! Deze soort kan zo'n 3,5 centimeter lang worden. Dat is meer dan twee keer zo groot als de meeste andere wespen. Ondanks de grootte en het luide gezoem is de hoornaar niet agressief, behalve als je te dicht bij het nest komt of het nest verstoort.

Hoornaars vangen andere insecten om op te eten of te voeren aan hun larven. Naast vliegen en muggen jaagt de soort op kleinere plooivleugelwespen, honingbijen, vlinders en rupsen. Soms vangt de hoornaar een spin.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.