Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Honderden schildpadden in koffers Maleisië

  •  
14-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_83427.jpg

© Schildpad

De douane heeft op het vliegveld van Kuala Lumpur in Maleisië driehonderd zeldzame schildpadden ontdekt in twee koffers. De schildpadden kwamen uit Madagaskar. Dat meldde een functionaris van het departement voor Natuurbehoud maandag.
De reptielen zaten tussen papiersnippers gepakt. Ze zorgden ervoor dat de koffers gingen wiebelen, wat de douane op hun spoor bracht. De eigenaren van de bagage zijn niet meer gevonden. Volgens de functionaris waren de schildpadden bedoeld voor de verkoop in dierenwinkels.
De stralenschildpad en de spinschilpad, de twee aangetroffen soorten, staan op de rode lijst voor bedreigde dieren. In Azië wordt veel gehandeld in deze schildpadden, onder meer omdat ze als lekkernij worden beschouwd. De overheid probeert de illegale handel een halt toe te roepen, maar dat lukt nog lang niet goed genoeg om de dieren een gunstige toekomst te bieden.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.