Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Honderden vrijwilligers maken kust schoon

  •  
01-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schiermonnikoog

© Fotograaf: Geurt Besselink. Bron: Natuurmonumenten

Honderden vrijwilligers beginnen vandaag in Cadzand (Zeeland) en op Schiermonnikoog met het schoonmaken van de hele Nederlandse Noordzeekust. Er hebben zich al meer dan 1500 vrijwilligers gemeld, maar de organisatie Stichting De Noordzee verwacht nog meer aanmeldingen.
Meedoen
Iedereen die de natuur een warm hart toedraagt, kan meehelpen. ,,Hoe meer mensen meedoen, hoe beter'', aldus een woordvoerster van de stichting. Vrijwilligers kunnen zich inschrijven via beachcleanuptour.nl/etappes. De schoonmakers trekken de komende weken vanaf Cadzand en Schiermonnikoog richting Zandvoort om afval op te rapen. Op 14 augustus moet de klus geklaard zijn.
Plastic
Vorig jaar haalden ruim 2000 vrijwilligers maar liefst 11.555 kilo afval van de stranden. Volgens de organisatie ligt per 100 meter strand gemiddeld 375 stuks afval. Ruim 90 procent daarvan is plastic. Als dit plastic in zee belandt, raken zeedieren erin verstrikt. Of ze zien het aan voor voedsel, waardoor het in onze voedselketen terechtkomt, aldus de stichting.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.