Vroege Vogels

Honderden varkens in stal Schaijk gestikt

  •    •  
02-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varkens_02.jpg
De brandweer heeft dinsdagavond in een stal in Schaijk (Noord-Brabant) ongeveer vijfhonderd dode varkens aangetroffen. De varkens zijn vermoedelijk gestikt door een defect ventilatiesysteem. Sommige dode dieren lagen al twee of drie maanden in de stal. Dat meldde een woordvoerder van de Algemene Inspectiedienst (AID) woensdag.
Volgen de woordvoerder is het nog te vroeg om te spreken van dierenmishandeling. ,,De veehouder wordt gehoord. Mogelijk was het ventilatiesysteem al langer defect, maar dan heeft hij in ieder geval nagelaten het systeem te repareren. Ook heeft hij nagelaten de dode dieren uit de stal te verwijderen'', aldus een woordvoerder van de AID.
De brandweer is dinsdagavond uren bezig geweest om de vijfhonderd dode varkens te ruimen. In totaal stonden er 2500 varkens in de stal. Familie van de veehouder neemt de zorg over over de nog levende dieren op zich.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.