Vroege Vogels

Honderden nieuwe soorten in Amazoneregio

  •  
23-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
amazone_19.jpg
In de oerwouden van de Amazone in Zuid-Amerika zijn sinds 2010 zeker 440 nieuwe plant- en diersoorten ontdekt. Internationale teams van onderzoekers stuitten op onder meer een aap die spint als een kat en een vegetarische piranha. Dat meldde het Wereld Natuur Fonds (WNF) dinsdag.
De nieuwe soorten zijn onder meer bijna 260 planten, ruim 80 vissen en 22 reptielsoorten. Ontdekkingen van insecten en andere ongewervelde diersoorten zijn niet opgenomen in de lijst, samengesteld door het WNF.
Veel plant- en diersoorten zijn uniek voor het Amazonegebied, omdat ze daar slechts in kleine aantallen voorkomen. Het WNF zegt zich zorgen te maken over de ontbossing in het gebied. Elk jaar wordt er volgens de organisatie naar schatting 7000 vierkante kilometer bos gekapt.
Het Amazonegebied strekt zich uit over Colombia, Peru en Brazilië. De Amazonerivier is op de Nijl na de langste rivier ter wereld met een geschatte lengte van 6500 kilometer.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.