Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Honderden klussen in de natuur in heel Nederland op Natuurwerkdag

  •  
05-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
289 keer bekeken
  •  
Natuurwerkdag 2017

© fotograaf : Arda van der Lee

In het hele land kunnen mensen vrijdag en zaterdag helpen met honderden verschillende klussen in de natuur, op de Natuurwerkdag 2021. Op ongeveer vijfhonderd plekken kunnen natuurliefhebbers struiken snoeien, bomen planten, grasmaaien en ander werk doen.

Op vrijdag is een speciaal programma gemaakt voor basisschoolkinderen. Uit groepen 6, 7 en 8 in heel Nederland doen 2500 leerlingen mee. Voor hen is een lespakket samengesteld en zijn er activiteiten zoals leren bomen planten, insectenhotels maken en egelhuisjes bouwen.

Het thema van deze 21ste editie van de dag is biodiversiteit. De klussen zijn daarom gericht op onderhoud en herstel van de natuur, om te zorgen voor een betere leefomgeving voor planten en dieren. De Natuurwerkdag is een initiatief van provinciale landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL.

Bron: ANP

Meer over:

natuurwerkdag
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.