Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Honderdduizend Nederlanders tegen Shell

  •  
01-11-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
shell_logo_02.jpg
Greenpeace overhandigde gisteren de handtekeningen van ruim 134.000 mensen aan het hoofdkantoor van Shell. Al deze mensen  hebben Shell in de afgelopen vier maanden opgeroepen om met hun vingers van de Noordpool af te blijven en de olieboringen in dit kwetsbare gebied te stoppen. De milieuorganisatie hoopt Shell een zetje te geven om van de geplande olieboringen voor volgend jaar af te zien.
 
Slecht seizoen
Het boorseizoen liep van 10 juli tot 31 oktober. Buiten het zomerseizoen maken de extreme weeromstandigheden de boringen in het gebied onmogelijk. Toch is Shell het afgelopen jaar ook in de ‘warme’ zomermaanden niet aan het boren naar olie toegekomen, onder meer omdat de Amerikaanse overheid geen vergunningen verleende voor meerdere schepen van Shell. Joris Thijssen, campagnedirecteur van Greenpeace: "Je vraagt je af hoe serieus de grootste oliemaatschappij ter wereld denkt over veiligheid als hij niet in staat is om deugdelijk materieel naar het kwetsbare Noordpoolgebied te sturen."
Hopen op reactie
Greenpeace wil dat van dit uitstel ook afstel komt. Bij het aanbieden van de handtekeningen is nog maar eens kenbaar gemaakt dat miljoenen mensen wereldwijd steun betuigen voor bescherming van de Noordpool. Thijssen: "Het alsmaar speuren naar laatste restjes olie vertraagt de noodzakelijke en onvermijdelijke overgang naar schone energiebronnen, zoals zon en wind. En dat terwijl overal ter wereld de initiatieven voor schone energie als paddenstoelen uit de grond schieten. Schone energie heeft de toekomst, niet de olie waarvoor een kwetsbaar natuurgebied op het spel wordt gezet. Die boodschap moeten we bij de directie van Shell tussen de oren krijgen.
Bron: Greenpeace
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.