Vroege Vogels

Honderdduizend tuintellingen

  •    •  
02-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
roodborst_22.jpg
Bij de Jaarrond Tuintelling, waar iedere tuinbezitter zijn of haar waarnemingen van dieren en planten kan invoeren, is deze week de 100.000e waarneming genoteerd. Teller Madelief uit Purmerend was de gelukkige die de teller op 100.000 zette.
Madelief: "Ik vind het heerlijk om in een stoel bij het raam te zitten en goede muziek te luisteren, een beker koffie erbij en dan heerlijk lui vanuit de stoel vogels tellen. In tuinen en op balkons wordt normaal weinig geteld, maar het is toch een flink stuk Nederland. Dankzij de Jaarrond Tuintelling komt er meer data binnen en ik hoop dat er met die data nuttige dingen gedaan kunnen worden."
Het verzamelen van die data is van belang voor bijvoorbeeld het onderzoek naar het Usutu-virus, waar merels aan ten prooi vallen.

Doe ook mee

Wil je ook meedoen met het project? Kijk dan even op de site van Jaarrond Tuintelling .
Of wil je jouw tuin ook diervriendelijker maken? Bekijk dan onze  tips  en nuttige video's .
tuinvogeltelling

© 'Madelief'

Jan Schoppers van SOVON Vogelonderzoek (l) inspecteert de tuin van teller 'Madelief', waar de honderdduizendste telling werd uitgevoerd (foto: 'Madelief)
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.