Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hondenvleesfestival China gaat door

  •  
22-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
hond_digi-irma.jpg

© Fotograaf: digi-irma

Het jaarlijkse hondenvlees-festival in het zuidwesten van China is maandag ondanks verschillende protesten gewoon van start gegaan. Ongeveer tien activisten met spandoeken werden weggejaagd toen zij voor het gemeentehuis van Yulin protesteerden, terwijl volgens de BBC bijna 4 miljoen mensen een online petitie tegen het festival hebben getekend.
Begin van de zomer
Bij het feest in Yulin worden zo'n 10.000 honden geslacht om het begin van de zomer te vieren. Het gaat vaak om afgedankte huisdieren en honden die op straat zwerven. Volgens de organisatie worden de dieren op een humane manier gevild.
Tegenstanders
Hoewel het eten van hondenvlees een eeuwenoude traditie is in China, keren steeds meer inwoners van het land zich daar tegen. Verschillende Chinese bekendheden zoals popster Chen Kun en de actrices Yang Mi en Fan Bingbing hebben zich openlijk bij de tegenstanders geschaard.
Reddingsactie
Yang Xiaoyun, een gepensioneerde lerares, voegde zaterdag de daad bij het woord door 7000 yen, een kleine 1000 euro, te betalen om honderd honden te redden.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.