Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Honden slachten veel wild af

  •  
11-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hond_01.jpg
Loslopende honden teisteren het wild in de Gelderse bossen. Dat meldt De Gelderlander vrijdag. In de buurt van Nijmegen werd deze week een voldrachtige reegeit door honden dusdanig verwond dat het dier moest worden afgemaakt. Haar drie geitjes overleefden het ook niet.
Volgens Piet van Woudenberg de beheerder van de Nijmeegse gemeentebossen, is dit geen uitzondering. Wekelijks worden hij en zijn collega’s geconfronteerd met gruwelijke, door honden aangerichte slachtpartijen onder drachtig wild.
Van Woudenberg spreekt hondenbezitters doorlopend aan op hun verantwoordelijkheid, maar het is dweilen met de kraan open. Dit komt volgens hem vooral door de flinke bezuinigingen op zijn departementen: vroeger liepen er veel meer controleurs in de bossen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.