Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

‘Honden-ruimservice’ in Rotterdam

30 aug 2016
  •  
leestijd 1 minuten
zwerfhond
Na het verschijnen van ‘hond vermist’- advertenties op diverse plekken in Rotterdam rijdt er een vrachtwagen door de grote havenstad. Uit die vrachtwagen klinkt geblaf, gejank en gepiep. Het is de honden-ruimservice die zijn ronde doet: straathonden worden gevangen, opgesloten en al snel gedood.
Maar waar ‘geruimd’ wordt, ontstaat ruimte. Voor pups en honden die komen aanlopen. Ook die worden gevangen. Zo blijft een vicieuze cirkel van vangen en doden in stand. Wreed en zinloos. De problemen die straathonden veroorzaken, kunnen alleen op een goede manier worden opgelost door een compleet programma van hondenpopulatie beheer in te stellen. Daarbij behoren identificatie en registratie, opvang, adoptie, vaccinatie, sterilisatie, eventueel euthanasie en – niet onbelangrijk - educatie van de eigenaren.
De vrachtwagen rijdt in Rotterdam maar hij staat symbool voor de alledaagse werkelijkheid in zusterstad Constanta, Roemenië. Daar wordt gemiddeld elke twee uur een hond gedood, dat zijn er zo’n 4.000 per jaar. En het lost niets op. Daarom wil World Animal Protection graag in gesprek met de machtige burgemeester van die stad, Decebal Făgădău, om hem hulp en kennis aan te bieden opdat het zinloze afmaken stopt.
Belangstellenden worden opgeroepen om naar de site  HondVermist.nu te gaan en de petitie te tekenen waarin de burgemeester van Constanta dringend wordt vragen om met World Animal Protection in gesprek te gaan. Die petitie wordt hem half september in het gemeentehuis van Constanta aangeboden.
Bron: World Animal Protection

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.