Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hollywood en Nederlandse natuur

  •  
10-06-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Bij Zoetermeer wordt al jaren hard gewerkt aan een enorm nieuw bos, het Bentwoud. Er zijn al 1 miljoen bomen geplant en op een speciaal plekje komt een bijzonder element: het Avatarbos. En u kunt daaraan meehelpen.
Regisseur James Cameron heeft een deel van het vele geld dat hij verdiende met de film Avatar gereserveerd om wereldwijd bomen te laten planten. In allerlei landen, ook in Nederland, in het Bentwoud. Maar het blijft niet bij de duizenden bomen die Cameron daarvoor heeft. Het Nederlandse Avatarbos wordt veel groter en spannender. Dankzij een goede bekende van ons.
Vroege Vogels kent Thomas van Slobbe al vele jaren, in allerlei hoedanigheden: als directeur van Stichting wAarde, als Bomen-voor-koeien-leider, als plannenmaker, als hoorspelschrijver. Altijd bevlogen en betrokken bij de natuur. En nu is hij de man achter het Nederlandse Avatarbos.
"Als we mensen de mogelijkheid bieden om mee te helpen, door voor 10 euro een extra boom te laten planten, dan wordt het ook een bos van al die mensen. We hebben bovendien aan jongeren gevraagd hoe een bos van de toekomst er uit zou moeten zien, want de bomen die we nu planten zijn pas over tientallen jaren echt groot. Je maakt zo'n bos dus voor de mensen van de toekomst, de jeugd. Allerlei jongeren hebben meegedacht en daar hebben we nu een mooi plan van gemaakt. Dat ook echt wordt uitgevoerd."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.