Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Hogere machten werken biobrandstof tegen'

  •  
28-04-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_114120.jpg
Er zijn hogere machten aan het werk om het gebruik van biobrandstof in Nederland tegen te gaan. Dat zegt directeur Peter Goedvolk van Argos Oil in het blad Europoort Kringen.
Goedvolk heeft met zijn bedrijf tientallen miljoenen geïnvesteerd in de ontwikkeling van installaties voor de productie van biobrandstof. In 2006 werd hij mede daarom verkozen tot Havenman van het jaar. Maar volgens Goevolk lijkt het erop dat oliemaatschappijen, autofabrikanten en de overheid de boot afhouden. "Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hier meer achter zit.''
Hij speculeert dat dit te maken heeft met de commerciële belangen van de olieconcerns en "financiële belangen, in de vorm van accijnzen, van de overheid''. "Er zijn in ieder geval hogere machten aan het werk vrees ik. Anders begrijp ik het niet''.
Verder stelt Goedvolk het te betreuren dat de discussie in Nederland in een negatieve spiraal terecht dreigt te komen. "Typisch Nederland om azijnzeikerig te doen over een ontwikkeling die op termijn veel milieuvoordelen kan bieden.'' Dat de huidige generatie biobrandstoffen niet echt milieuvriendelijk is en de voedselvoorziening in gevaar brengt, wuift hij weg. "Dat gaat alleen op als we binnen enkele jaren 100 procent op biobrandstof willen rijden.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.