Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hoger beroep over schone lucht

  •  
05-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uitstoot

© bron: pixabay

Milieudefensie en de Nederlandse staat maandag 9 april 2018 opnieuw tegenover elkaar voor de rechter in de slepende juridische kwestie over schone lucht. De milieuorganisatie eist - samen met andere organisaties en individuele personen - dat de staat meer doet tegen luchtvervuiling en dat momenteel het “mensenrecht op gezondheid” geschonden wordt.

In hoger beroep

De rechter besloot afgelopen september in een kort geding dat de staat meer moet doen tegen luchtvervuiling. Twee maanden later werd dit vonnis van tafel geveegd in een civiele procedure. Milieudefensie ging in hoger beroep en die zaak speelt maandag.

Minder vervuilende stoffen

De inzet van de procedure is verbetering van de luchtkwaliteit in Nederland door het terugdringen van de vervuilende stoffen stikstofdioxide (NO2) en fijnstof (PM2,5 en PM10). De staat moet verplichtingen uit Europese richtlijnen naleven, maar deze zijn minder streng dan de richtwaarden voor luchtkwaliteit van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.