Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hoge Veluwe: vissen is ook jagen

  •  
27-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
Hert_GertPaassen.jpg

© Fotograaf: GertPaassen

De directie van Nationaal Park De Hoge Veluwe ziet niet in waarom er andere regels voor de jacht moeten komen, terwijl de sportvisserij ongemoeid wordt gelaten. ,,Vissen is in essentie gelijk aan jagen, immers het opsporen en vangen, en mogelijk doden, van dieren. Vissen voor de sport zou wel mogen en jagen om dezelfde reden niet meer. Dat valt niet uit te leggen.''
Afschaffen plezierjacht
Dat schrijft de directie dinsdag in een reactie op de voorgestelde nieuwe Natuurwet, waar de Tweede Kamer in september over gaat praten. Volgens het park beoogt de nieuwe wet de plezierjacht af te schaffen. De Hoge Veluwe vindt 'plezierjacht' een populistische term en spreekt zelf van 'benuttingsjacht'.

Bron van inkomsten

De Hoge Veluwe is groot voorstander van het handhaven van de sportjacht. Jagers pachten jachtgrond van het particulier beheerde park en zorgen zo voor een flinke bron van inkomsten. ,,De anti-jachtlobby neemt die inkomsten niet over. Evenmin dragen ze de lasten van natuurbeheer en nemen ze er geen enkele verantwoordelijkheid voor'', meent de parkdirectie. De nieuwe Natuurwet staat jagen in het kader van natuurbeheer wel toe, maar dat is gezien de kosten van de jacht niet eerlijk volgens het park.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.