Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hoge Veluwe herstelt vennen, veen en moeras

  •  
29-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
hogeveluwe_02.jpg
Nationaal Park De Hoge Veluwe bestaat niet alleen maar uit bos, hei en zand. In het omvangrijke natuurgebied komen ook vennen, poelen, veen en zelfs moeras voor. Die natte natuur is echter grotendeels drooggevallen. Vanaf deze week starten ingrijpende herstelwerkzaamheden, meldde de parkdirectie.
Verdwijnen
Op een aantal plekken wordt bos weggekapt. Sommige fietspaden worden verlegd. De rhododendronbossen bij Jachtslot Sint Hubertus verdwijnen en de sloten daar worden gedempt, terwijl de zandgrond rond het vakantiehuis van de Kröller-Müllers wordt afgegraven.
Fietspad
Bezoekers van De Hoge Veluwe zullen veel van het herstelwerk zien, want er wordt onder andere gewerkt bij zeer populaire plekken, zoals het Deelense Veld. Op dit heideveld horen poelen en vennen voor te komen, maar die zijn door de aanleg van een fietspad dwars over de heide bijna verdwenen. Dat fietspad wordt verlegd. Langs de Kronkelweg wordt het Fazantenbos flink uitgedund.
Natter
De Hoge Veluwe heeft voor het werk subsidie van de provincie Gelderland gekregen en sponsorgelden binnengehaald. Als de kurkdroge Veluwe weer wat natter is kunnen diverse beschermde dier- en plantensoorten die alleen op de Veluwe voorkomen overleven, hoopt de parkdirectie.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.