Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hoge Veluwe gaat na 70 jaar weer bouwen

  •  
08-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
heide_15.jpg
Dit voorjaar gaat Nationaal Park De Hoge Veluwe voor het eerst in zeventig jaar weer bouwen in het natuurgebied. Het bezoekerscentrum en het parkrestaurant worden afgebroken om plaats te maken voor een nieuw complex, dat in 2019 klaar moet zijn. De laatste bouwactiviteit in het park was de bouw van het Kröller-Müller Museum in de jaren dertig van de vorige eeuw.

Verouderd

De bestaande bebouwing is volgens de parkdirectie verouderd en niet meer geschikt voor de ongeveer 600.000 bezoekers die elk jaar naar de Hoge Veluwe komen. De nieuwe, duurzame bebouwing wordt opgetrokken uit lichte houtsoorten die passen in de natuurlijke omgeving. Er komt meer ruimte voor interactieve educatie. Ook de collectie van het ondergrondse museum Museonder krijgt een opfrisbeurt.
De Hoge Veluwe is particulier bezit. De verbouwing is volgens de directie nodig om aantrekkelijk te blijven voor bezoekers, die zorgen voor het grootste deel van de inkomsten van het park. De hele operatie gaat ruim 20 miljoen euro kosten.
Bron: ANP

Meer over:

hoge veluwe
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.