Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hoge tuinreservaten

  •  
25-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Heeft het zin om op een balkon op 10 hoog vetbolletjes op te hangen? Die vraag van een luisteraar speelden we door aan de tuinvogelconsulenten van Vogelbescherming .
Het korte antwoord: Ja!
De nuance: er moet wel wat groen in de buurt zijn om de vogels te plezieren. In een versteende tuin hebben vogels niets te zoeken, of dat nou op 'BG' is of op '10'.
Tot op de hoogte van de boomkruinen in de omgeving is het sowieso makkelijker om vogels te lokken. Maar als je daarbovenuit komt kan het ook. Zo zijn er zelfs genoeg broedgevallen bekend in nestkastjes op grote hoogte. Voldoende honger bij de vogels en voldoende groen - om het even waar -  is de sleutel!
Het filmpje is opgenomen op de zesde verdieping van het VARA/gebouw. Twee kauwtjes hebben belangstelling voor de mezen/vetbol. Eraan hangen lukt niet....
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.