NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Hoeveelheid plastic in binnenwater hoog

27 nov 2015
  •  
leestijd 1 minuten
248332bf5a.jpg

© Fotograaf: chielsteel

De hoeveelheid fijne plastic deeltjes in het water van de Amsterdamse grachten, de Amstel, het Noordzeekanaal en het IJsselmeer is vaak vergelijkbaar of hoger dan op zee. Dat blijkt volgens Binnenlands Bestuur uit nog niet gepubliceerd onderzoek van de VU en kennisinstituut Deltares. De deeltjes zakken vaak uit en komen terecht op de bodem.
Hotspot
,,De stad en de stedelijke delta is een hotspot van vervuiling van microplastic'', vertelde onderzoeker professor Dick Vethaak op het Amsterdam Water Science-congres. ,,We treffen hoge concentraties plastic deeltjes aan in water van de Amsterdamse grachten, de havens en de Amstel.'' De plastic deeltjes komen via dieren in de voedselketen terecht.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.