Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

HOEOEuuh...hoe, hoe hoe hoe HOEOEuh

  •  
22-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
221 keer bekeken
  •  
bosuil_06.jpg
Opgeschreven ziet het er belachelijk uit, maar bijna iedereen kent het opvallende geluid van de bosuilman. 'In 'Zelf Gehoord', de nieuwe geluidenrubriek van Vroege Vogels, kwam vorige week een veel onbekendere bosuilenroep voor:
Deze zondag het vervolg, met een bijzonder filmpje. Je hoort en ziet de bosuilvrouw het geluid maken.
Op zondag 17 januari luisterde Gerard Mijnhout naar Vroege Vogels. Hij hoorde dat bijzondere bosuilengeluid dat voor hem heel bekend klonk. Hij beheert en controleert al meer dan twintig jaar een nestkast waarin bosuilen broeden. Met een camera die 24 uur per etmaal opnames maakt.
Van half december had Gerard prachtige opnames bewaard waarop je mevrouw bosuil dat speciale 'Zelf Gehoord'-geluid ziet maken. Ze kijkt in haar nestkast de camera in en laat keihard horen wat kenners in het Engels wel 'warbling' noemen. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.