NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

HOEOEuuh...hoe, hoe hoe hoe HOEOEuh

22 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
bosuil_06.jpg
Opgeschreven ziet het er belachelijk uit, maar bijna iedereen kent het opvallende geluid van de bosuilman. 'In 'Zelf Gehoord', de nieuwe geluidenrubriek van Vroege Vogels, kwam vorige week een veel onbekendere bosuilenroep voor:
Deze zondag het vervolg, met een bijzonder filmpje. Je hoort en ziet de bosuilvrouw het geluid maken.
Op zondag 17 januari luisterde Gerard Mijnhout naar Vroege Vogels. Hij hoorde dat bijzondere bosuilengeluid dat voor hem heel bekend klonk. Hij beheert en controleert al meer dan twintig jaar een nestkast waarin bosuilen broeden. Met een camera die 24 uur per etmaal opnames maakt.
Van half december had Gerard prachtige opnames bewaard waarop je mevrouw bosuil dat speciale 'Zelf Gehoord'-geluid ziet maken. Ze kijkt in haar nestkast de camera in en laat keihard horen wat kenners in het Engels wel 'warbling' noemen. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.