Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hoe groen zijn de Europese Verkiezingen?

  •  
17-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
europese_vlag_groen_01.jpg
Komende week kunnen we weer naar de stembus. Donderdag zijn in Nederland de verkiezingen voor het Europees Parlement. Voor de natuur zijn dit misschien wel de meest bepalende verkiezingen die er zijn. Naar schatting wordt zo’n 80% van onze natuur- en milieuwetgeving in Brussel bepaald. Belangrijk onderdeel ervan is de Natura 2000, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. Nederland kent ruim 160 Natura 2000 gebieden.

Toekomst van landbouw

Belangrijk onderwerp bij deze verkiezingen is de toekomst van de landbouw. De komende jaren wordt het gemeenschappelijk Europese landbouwbeleid herzien. Er gaan al tijden stemmen op om de boerensubsidies te vergroenen. Dat wil zeggen dat boeren in de toekomst bijvoorbeeld meer zouden moeten doen voor de natuur om inkomenssteun te ontvangen.
In Vroege Vogels zal Geert de Snoo, hoogleraar agrarisch natuurbeheer aan de Universiteit Wageningen, vertellen wat de belangrijkste groene onderwerpen zijn bij de verkiezingen voor het Europees Parlement.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Peterva
Peterva19 mei 2019 - 10:23

Is rapport 'natuur in verkiezingsprogramma's' ergens beschikbaar?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.