Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Hoe gaan we dit uitleggen?

31 mei 2019
  •  
leestijd 1 minuten
co2 - publiek domein

© Bron: byrev

‘Klimaatverandering is een ramp van een onderwerp’. Zo begint Jelmer Mommers, journalist ‘klimaat en energie’ van De Correspondent, zijn nieuwe boek. In ‘Hoe gaan we dit uitleggen?’ blijft hij zoveel mogelijk weg van alle doemverhalen over het klimaat. Hij laat zien dat de wereldwijde beweging, die strijd voor een duurzamere samenleving, met de dag groeit.
Mommers beschrijft in zijn boek zijn zoektocht naar een antwoord op de vraag hoe erg het precies is gesteld met het klimaat, en of we nog een geloofwaardige kans hebben om de opwarming te bedwingen en hoe we dat kunnen doen. Hij sprak de afgelopen jaren met wetenschappers en beleidsmakers, met lobbyisten en Shellmedewerkers, met actievoerders en met politici.
Jelmer Mommers (1987) schrijft voor De Correspondent over klimaatverandering. In 2017 haalde hij het wereldnieuws door een oude klimaatfilm van Shell opnieuw te onthullen. Het bleek dat het olieconcern al tientallen jaren op de hoogte was van de oorzaken van klimaatverandering. In 2018 maakte hij interne Shell-documenten openbaar, waarop de rechtszaak die Milieudefensie voert tegen het klimaatbeleid van Shell deels is gebaseerd.

Boekgegevens:

Titel: Hoe gaan we dit uitleggen
Auteur: Jelmer Mommers
Uitgeverij: De Correspondent
Verschijnt 4 juni

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.