NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Hoe een vleermuis een kikker vangt

23 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Grootoorvleermuis.jpg
Bioloog Wouter Halfwerk ontvangt donderdag 29 september een grote internationale natuurprijs: De Heineken Young Scientist Award. Hij krijgt de prijs voor zijn onderzoek naar menselijke verstoringen van communicatie tussen dieren in de natuur. Zo bestudeerde hij jarenlang de invloed van de mens op de zang van de koolmees.
De laatste tijd doet Halfwerk onderzoek in de Panamese tropische bossen. Daar leeft een vleesetende vleermuis die verzot is op de Tungarakikker. Hij bestudeert de relatie tussen de kwakende kikkers en de vleermuizen en de rol die lichtvervuiling en menselijk lawaai daarbij speelt.
De Heineken Young Scientists Awards stimuleren jong wetenschappelijk talent. Ze worden eens in de twee jaar uitgereikt aan veelbelovende wetenschappers die door excellent onderzoek een voorbeeld kunnen vormen voor generatiegenoten. Het is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.