Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

VOLG ONS

Vroege Vogels

Het Vroege Vogelspad: etappe 7

16 okt 2014
  •  
leestijd 1 minuut
Voor de zevende etappe van het Vroege Vogelspad lopen we van Vollenhove naar Steenwijk. Dwars door de Wieden en de Weerribben in Overijssel: het grootste laagveenmoerasgebied van Europa.
Rene en Everdien hadden midden in het gebied een biologische schapenboerderij. In 2007 moesten ze die verplaatsen omdat hun land opvanggebied werd voor water en deel uit ging maken van de ecologische verbinding tussen de Wieden en de Weerribben. 
In Dwarsgracht bij Giethoorn treffen we Harm Piek. Hij heeft met een aantal buurtbewoners een stichting opgericht: Naobers. Zij werken volgens het oeroude "naoberschap", waarbij buren elkaar bijstaan bij het werk op de boerderij als dat nodig is. De stichting gebruikt dat principe nu om het gebied te onderhouden. 
Ontdek het pad
Via onderstaande kaart kun je zelf de omgeving rond het Vroege Vogelspad ontdekken. Klik op de icoontjes voor foto's, radioreportages, artikelen en video's.

Wandelnet

Het pad in bovenstaande kaart volgt de route zo nauwkeurig mogelijk maar kan afwijken door aanpassingen in wegen. Van elke etappe kun je de routekaarten van Wandelnet gratis downloaden, in print of in GPX-bestand.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's