Vroege Vogels

Het Vroege Vogelspad: etappe 10

  •  
20-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Voor de tiende en laatste etappe van het Vroege Vogelspad lopen we van Lauwersoog naar Schiermonnikoog waar we eindigen zoals we ooit het Vroege Vogelspad begonnen: op het strand.  
Op Schiermonnikoog wordt de nulmeterlijn beheerst door het ritme van het getij. Aan de oostkant, op strandvlakte de Balg, ontmoeten we Thijs de Boer. Thijs is al vanaf kinds af aan verbonden met het strand en de zee, een eilander in hart en nieren. Met laagtij trekt hij erop uit om zeldzame schelpen voor het  schelpenmuseum te zoeken.
Verderop is Josje Fens druk bezig. Vroeger stond de Waddenzee vol met groot zeegras, helaas is dat al vele decennia geleden. Maar het groot zeegras hoort bij een biodiverse, rijke Waddenzee en Josje is samen met de Waddenvereniging en Natuurmonumenten bezig met een proef om dit gras weer terug te krijgen.
Ontdek het pad
Via onderstaande kaart kun je zelf de omgeving rond het Vroege Vogelspad ontdekken. Klik op de icoontjes voor foto's, radioreportages, artikelen en video's.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.