Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Het Vroege Vogelspad: etappe 1

  •  
21-08-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
Voor het Vroege Vogelspad lopen we dwars door Nederland, van Cadzand tot Schiermonnikoog precies langs de lijn waar het Normaal Amsterdams Peil 0 is.
Deze week zijn we in ‘t Zwin, met prehistorisch zand dat door de stroom omhoog komt. Dit tot groot plezier van Paul Blomme, die een fanatiek haaientandenzoeker is, en precies daar spoelen ze aan.
Ons pad gaat verder over de duinen, naar Nieuwvliet en Breskens waar een heel nieuw natuurgebied moet komen. Niet voor niets wordt er al gesproken over een 5-sterrenhotel voor de vogels. Als alles loopt zoals gepland is het walhalla voor de vogels hier.
En we lopen door, naar de Verdronken Zwarte Polder. Op die schorren groeien allerlei planten die goed tegen zout water kunnen. Je vindt ze ook een eindje verderop, op de oevers van de Westerschelde. Ook een walhalla maar dan voor chef-kok Edwin Vinke die er elke ochtend te vinden is om er een paar kilo eetbare planten te plukken voor ’s avonds op het menu. Hij verdiende er 2 sterren mee.
Ontdek het pad
Via onderstaande kaart kun je zelf de omgeving rond het Vroege Vogelspad ontdekken. Klik op de icoontjes voor foto's, radioreportages, artikelen en video's.
Wandelnet
Het pad in bovenstaande kaart volgt de route zo nauwkeurig mogelijk maar kan afwijken door aanpassingen in wegen. Van elke etappe kun je de routekaarten van Wandelnet gratis downloaden, in print of in GPX-bestand.
Ga naar wandelnet.nl voor gedetailleerde wandelroutes.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.