Vroege Vogels

Het regent eendjes!

  •    •  
30-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1787 keer bekeken
  •  
Doorgaans bouwt een wilde eend haar nest dicht bij het water verstopt in het lange gras. De meeste mensen kijken dan ook raar op als ze een wilde eend zien broeden in een boom of zelfs op een balkon.
De eigenaar van dit huis is het al gewend en zorgde zelfs voor een matrasje zodat de vliedende eendjes zachtjes landen als ze het nest verlaten. Enkele uren nadat de eieren waren uitgekomen lokt de moedereend de kuikens al uit het nest. In het geval van de kuikens op het balkon betekent dat een sprong maken van een paar meter de diepte in. 
De kuikentjes willen uit instinct naar de moeder en laten zich van het balkon vallen. Dit is geen enkel probleem omdat de kuikens zo licht zijn dat ze zelfs een val van 25 meter makkelijk zouden overleven. Het moet alleen wel windstil zijn anders waaien ze tegen de muur. Het ziet er pijnlijk uit maar uiteindelijk weten alle kuikens veilig het water te bereiken. Gefilmd door Miranda Langeslag.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.