Vroege Vogels

Het paard van Sinterklaas

  •  
06-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sinterklaas marvin kevin
Tweelingbroers Kevin en Marvin heten niet alleen Groen, maar zijn het ook: ze dragen de natuur een warm hart toe en studeerden beiden biologie.
In twaalf afleveringen laten de Rotterdamse tweelingbroers ons kennismaken met de natuur in Amsterdam. Deze week een oudgediende in de stad: het paard.

Vervoersmiddel

Vermoedelijk stammen alle paardachtigen af van het "dageraadspaard", een klein zoogdier dat zo'n vijftig miljoen jaar geleden leefde. Door de eeuwen heen zijn de afstammelingen van dit paard gedomesticeerd door de mens. Het paard werd vroeger gebruikt als lastdier en als vervoersmiddel in de stad. Trekpaarden sleepten trekschuiten voort over het water en in de stad verplaatsten de rijkere mensen zich te paard of per paardenkoets. Sommige grachtenpanden hebben de stallen en het koetshuis nog in de achtertuin staan.
Sinterklaas is een van de weinige personen die zich nog verplaatst te paard. Tijdens de landelijke intocht in Elburg in 1990 werd de rol van het paard van Sinterklaas voor het eerst vertolkt door een politiepaard met de naam Amerigo. Sindsdien spreekt Sinterklaas zijn paard aan met deze naam.

Meer over:

paard, sinterklaas
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

dimphena
dimphena6 dec. 2017 - 13:15

Kunnen Kevin en Marvin wat duidelijker en langzamer praten.Het is soms niet te verstaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.