Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Het nut van een klimaatzaak

11 apr 2019
  •  
leestijd 1 minuten
opwarming

© Bron: Pixabay

Milieudefensie diende deze week een aanklacht in tegen Shell. De milieu organisatie vindt dat het bedrijf haar verantwoordelijkheid moet nemen. Shell is de grootste vervuiler van Nederland en stoot 2 keer zoveel broeikasgassen uit als heel Nederland bij elkaar. Shell zegt het Parijse klimaatakkoord te omarmen, maar daar blijkt volgens Milieudefensie niet veel van in de praktijk. Het bedrijf gaat door met het oppompen van olie en gas en geeft jaarlijks nog steeds miljarden euro’s uit aan het zoeken en winnen van níeuwe olie- en gasbronnen.

Goede zaak

Laura Burgers is promovendus aan de rechtenfaculteit van de UvA. Haar onderzoek betreft klimaatrechtszaken. Zij juicht klimaatzaken toe: “ Activisme via de rechter jaagt tenslotte altijd maatschappelijk debat aan, en dat is dé manier om boven tafel te krijgen wie welke verantwoordelijkheid draagt voor klimaatverandering”

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.