Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur opradio1

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Is Het Nieuwe Rijden inmiddels oud?

24 jul 2017
  •  
leestijd 1 minuut
HetNieuweRijden
Ruim tien jaar geleden zette het toenmalige ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) vol gas in op 'Het Nieuwe Rijden'. Een andere rijstijl - sneller opschakelen, bandenspanning controleren, auto laten uitrollen - moest de uitstoot van CO2 reduceren In speciale reclamespots op televisie gaven de broers Ko en Luuk Doeks uit het Overijsselse Hasselt invulling aan een reclamecampagne rond Het Nieuwe Rijden, bedoeld om de Nederlandse automobilist zuiniger en schoner te leren rijden.

Snelheid verhoogd

Inmiddels is Het Nieuwe Rijden geen overheidsbeleid meer. Sterker nog, de afgelopen tijd is op steeds meer snelwegtrajecten de maximum snelheid verhoogd. Is de campagne voor Het Nieuwe Rijden mislukt?
Het voorlichtingsspotje van destijds, met de Doeks uit Hasselt:

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.