Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Het Milieu- en Natuurcompendium

  •  
30-08-2007
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vv_newsimg_331337.jpg
Neemt het broeikaseffect nog steeds toe en wat zijn de gevolgen voor de natuur? Waar in Nederland is de kans op een ongeluk het grootst? Hoeveel diersoorten komen er in Nederland voor en hoeveel daarvan zijn beschermd? De antwoorden op deze en vele andere vragen op het gebied van natuur en milieu vindt u in het Milieu- en Natuurcompendium.
Feiten en cijfers vormen de basis voor verantwoorde keuzes op alle terreinen. Beleidsbeslissingen waarbij milieu- en natuur een onderdeel van de afweging vormen, zijn daarop geen uitzondering. In het Milieu- en Natuurcompendium vindt u alle gegevens over de toestand van het milieu en de natuur in Nederland bij elkaar. Ook vindt u er informatie over het milieu- en natuurbeleid, verwijzingen naar andere gegevensbronnen en naar actueel onderzoek. De informatie is dus bij uitstek geschikt voor de natuur- en milieuprofessional; van beleidsmaker tot maatschappelijke organisatie en van wetenschapper tot journalist. Overigens is de informatie voor iedere geïnteresseerde te raadplaegen.
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), het Milieu en Natuurplanbureau (MNP) en de Wageningen Universiteit (WUR) hebben de handen ineen geslagen om deze gegevens voor een brede doelgroep toegankelijk te maken. Het Milieu- en Natuurcompendium is de vrucht van deze samenwerking. De gegevens in het Milieu- en Natuurcompendium worden zowel op de website, als periodiek in boeken gepubliceerd. In tegenstelling tot de boeken, die natuurlijk een momentopname laten zien, bevat de website de meest actuele gegevens.
Binnenkort zal een geheel vernieuwde versie van het Milieu- en NatuurCompendium op het internet verschijnen. Actuele feiten en cijfers over natuur en milieu zijn dan nog beter te vinden. Het design en de indeling zijn gemoderniseerd en milieu- en natuurgegevens zijn verder geïntegreerd.
De nieuwe website zal vanaf 2 september online beschikbaar zijn. In de radio-uitzending van Vroege Vogels vindt de officiële lancering plaats. Ook daarna zal er de nodige publiciteit zijn in de vorm van een promotieboekje met 20 indicatoren. Deze indicatoren geven een voorbeeld van de reikwijdte van het Milieu- en NatuurCompendium.
De officiële URL voor het Milieu en NatuurCompendium wordt per 1 september www.milieuennatuurcompendium.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.