Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Het lied van de Eems

  •  
01-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
139 keer bekeken
  •  
In het grensgebied van Nederland en Duitsland stroomt de getijdenrivier de Eems. Schrijfster (en kunstenares) Aafke Steenhuis is geboren aan dit water, in Delfzijl. In haar net verschenen boek "Het lied van de Eems" reist ze langs de rivier van het waddeneiland Borkum naar de bron van de rivier.
De Eems is een raadselachtige getijdenstroom aan de rand van Nederland en Duitsland. De rivier loopt van het Waddeneiland Borkum, naar de bron in het Teutoburgerwoud. In het noorden is de Eems grauw van het slib en wordt zij de gele rivier genoemd. In het zuiden gaat zij door voor de schoonste rivier van Duitsland.
Als de Eems zou kunnen praten, zou ze vertellen over Romeinse soldaten, Friezen en Saksen, de Tachtigjarige oorlog, Nederlandse werklozenkampen, Duitse concentratiekampen en gevaarlijke politieke stromingen aan haar oevers; over vissers, schippers en bewoners. Aafke Steenhuis sprak met zangers, havenbazen, historici, schrijvers, boeren, schilders en geologen en geeft een veelkleurig beeld van deze betoverende rivier.
"Het lied van de Eems" - Aafke Steenhuis
ISBN 978 90 254 3750 3
Uitgeverij Contact
374 blz., € 22,95
In Galerie HOP in Delfzijl zijn Eems-schilderijen te zien van de in Delfzijl geboren schrijfster en schilder Aafke Steenhuis. De tentoonstelling is gratis te bezoeken t/m 7 januari 2012 op woensdag- en zaterdagmiddag, geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Galerie HOP (Het Oude Postkantoor), Schoolstraat 7, Delfzijl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.