Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Het laatste bos van Heyendaal

  •  
19-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De universiteit wil een gebouw neerzetten in het bos ten zuiden van de campus en een deel van het bos omvormen tot park. Het Platform voor een Groene Campus Heyendaal is tegen deze en andere aantastingen van wat nog resteert van landgoed Heyendaal. In het platform participeren o.a. IVN Rijk van Nijmegen, Milieudefensie, Wijkraad Brakkenstein en Wijkraad Hatertse Hei, alsmede medewerkers en studenten van de universiteit. Een excursie op 21 februari is bedoeld om mensen te informeren over historie en bouwplannen, bedreigingen en kansen voor bos, parken en groen.
Op zondag 21 februari wordt er een excursie voor publiek georganiseerd over het universiteitsterrein. De excursies worden begeleid door natuurgidsen van het IVN. Start 14.00 uur, voor het Max Planck Instituut (ingang Houtlaan)
Veel groen van het oude landgoed Heyendaal is de afgelopen decennia opgeofferd voor nieuwbouw van de Nijmeegse Universiteit, het Radboud Ziekenhuis, de Hogeschool Arnhem Nijmegen, woningen, wegen en parkeerterreinen. Het bos ten zuiden van de campus is echter grotendeels intact gebleven. Een bos met o.a. veel zomereiken die de leeftijd van 100 jaar zijn gepasseerd. De bosuil leeft er, holenduif en zwarte specht worden er waargenomen, soms ook ree en vos. Een belangrijke groene oase voor wijkbewoners en voor medewerkers en studenten van de universiteit.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.