Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Het gaat goed met de korenwolf

  •  
15-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
134 keer bekeken
  •  
korenwolf.jpg
Het gaat goed met de korenwolf. In 1999 dreigde deze hamstersoort in Nederland uit te sterven, maar na een fokprogramma en het uitzetten van de dieren in acht Limburgse leefgebieden lopen er nu ongeveer vijfhonderd hamsters rond. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Alterra dat woensdagavond wordt gepresenteerd, maakte de provincie Limburg dinsdag bekend.
Het rapport wordt uitgebracht na het verstrijken van de looptijd van het korenwolfproject. Limburg wil geld van het Rijk om de korenwolf een toekomst te geven. Daarvoor is onder meer uitbreiding nodig van de huidige 500 naar 750 hectare landbouwgronden waar hamsters kunnen leven.
De hamster is een prooidier dat alleen een toekomst heeft als na een seizoen minstens tien procent van de mannetjes en dertig procent van de wijfjes overleeft.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.