Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Het dwarse vogelboek van Siegfried Woldhek

29 mrt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Siegfried-Woldhek-(c)-Esther-Kokmeijer

© Siegfried-Woldhek - Fotograaf Esther-Kokmeijer

Als je het over angsthazen hebt, of showpikken, of vechtersbazen dan zal je het daarmee waarschijnlijk niet hebben over vogels. Tekenaar Siegfried Woldhek wel. In zijn nieuwste (foto)boek deelt hij de vogels in op karakter. En dat doet hij met een dikke knipoog. Zo klonten angsthaas vogels graag bijeen, ‘net als motorrijders durven ze niet alleen op pad’.
Maandag verschijnt zijn opmerkelijke nieuwe boek, met daarin zijn mooiste vogelfoto’s, die hij in Nederland en op zijn vele reizen maakte. Ze zijn voorzien van Woldheks ironische commentaar.
Siegfried Woldhek, ooit nog directeur van Vogelbescherming Nederland, beschrijft hoe hij de laatste jaren het karakter van het vogelen heeft zien veranderen: ‘de moderne vogelaar springt in de auto om een zeldzame soort te scoren. Met een enorme telescoop voor de neus, een camera om de schouder en een verrekijker om de nek staat hij in het veld, meestal met vele andere vogelspotters. Zodra er een vinkje bij de naam kan worden gezet, gaat de wedstrijd weer door, op naar de volgende soort’. Terwijl, stelt hij, wat is er mooier dan al je zintuigen open te zetten, je te verwonderen over de kleuren, geluiden en gedragingen die je dan beleeft.
Boekgegevens:
Titel: Het dwarse vogelboek
Auteur: Siegfried Woldhek
Uitgeverij: Podium
Verschijnt maandag 1 april
Kijk het gesprek terug:
Zie je geen filmpje? Omdat de video op YouTube staat is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren. Of bekijk het filmpje op YouTube.

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.