Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Het duurzame drijvende lab

  •  
17-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Al sinds drie jaar is Llowlab het centrum van de wetenschap op Lowlands. Op het drijvende laboratorium neem je als bezoeker een kijkje in de duurzame toekomst. Van kweekvlees tot bouwen met bamboe, van zelfdenkende verlichting tot het winnen van schaarse stoffen uit onze eigen ontlasting.
Ook over de paviljoens is nagedacht. De TU Delft bouwde voor Llowlab een hightech bamboepaviljoen en een hybride paviljoen waarvan de gevels bekleed zijn met allerlei duurzame materialen. Verder is speciaal voor LLowlab een smart grid ontwikkeld waar een arsenaal aan energie-opwekkende innovaties aan zijn gekoppeld die tezamen zorgen voor de benodigde energie voor het LLowlab eiland: van windturbine tot zonnepaneel.
In 2010 was Llowlab voor het eerst op Lowlands. Het is een initiatief van Eppo Bruins van STW, Jan Douwe Kroeske van productiebedrijf Double2 en Eric van Eerdenburg directeur  van Lowlands.
Bekijk hier een sfeerimpressie van Llowlab van vorig jaar.
FairPhone stond ook op Llowlab. Bekijk hier een filmpje over wat zij daar deden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.