Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Het dal op de Veluwe

  •  
14-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Renkumsbeekdal
Het Renkums Beekdal is een bijzonder natuurgebied op de Zuid-Veluwe. Lange tijd was het een industrieterrein, maar sinds kort is het gebied weer helemaal teruggegeven aan de natuur. Natuurfilmer Ruben Smit wandelt in het beekdal van het hoger gelegen deel naar de monding van het dal.
Het Renkums Beekdal kent een rijke geschiedenis. Meer dan 100.000 jaar geleden is het dal uitgesleten door smeltwater dat van de Veluwe naar de Rijn liep. Naast de hoogteverschillen verandert het beekdal ook van droog naar vochtig, en van arme naar rijke grond. Sinds de industrie van het terrein verwijderd is, leeft de natuur weer op. Op zijn tocht ontmoet Ruben allerlei bewoners van dit bijzondere beekdal.
Ruben in het Renkums Beekdal

© Ruben Smit

Meer over:

renkums beekdal

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.