Vroege Vogels

Het Atalanta project

  •  
08-03-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_264575.jpg
Atalanta is een project dat in samenwerking met het Xploreprogramma van het ministerie van Buitenlandse zaken is opgezet.
Met Atalanta bereikt het milieucentrum moeilijk bereikbare jongeren uit Zuid. De Atatalanta vlinder wordt in het project als metafoor gebruikt. Een dagvlinder die van Marokko naar Nederland trekt (en andersom).
Het milieucentrum organiseert in maart een stagereis naar Marokko voor zo'n 15 Rotterdamse jongeren. Het is de bedoeling dat deze jongeren in de periode voorafgaande aan de reis naar Marokko veel te weten komen over de natuur in Nederland (en vlinders in het bijzonder) en milieu, klimaat, duurzame ontwikkeling en ontwikkelingssamenwerking. Hierover krijgt de groep een aantal workshops.
Er wordt door de groep op het binnenterrein in de Kaapstraat (Rotterdam zuid) een vlindertuin aangelegd. In Marokko gaan de jongeren samen met Marokkaanse jongeren aan de slag om een vlindertuin aan te leggen in de stad Nador. De jongeren gaan er ook op zoek naar de Atalanta.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.