Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Het aantal bestelbussen op de weg stijgt het hardst

2 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
bestelbus.jpg
Het aantal voertuigen op Nederlandse wegen is licht gestegen. Begin dit jaar waren er 12,5 miljoen geregistreerde voertuigen in ons land, een toename met 2 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in zijn Jaarmonitor Wegvoertuigen.
Bij bijna alle types voertuigen was sprake van groei, met name bestelbusjes. Het gros van het Nederlandse wegvoertuigenpark bestaat uit personenauto's, met ruim 8,3 miljoen stuks. Er werden vorig jaar 427.000 personenauto's verkocht, een toename met 9 procent. Bijna 90 procent van alle personenauto's is in bezit van particulieren.
Het bedrijfsleven was begin dit jaar goed voor 1,1 miljoen voertuigen, een toename met ruim 3 procent. De verkoop van nieuwe bestelauto's klom vorig jaar met 5 procent tot 74.000 stuks. Begin 2018 waren er in Nederland ruim 883.000 bestelauto's.
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.