Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Herman Dijk bezoekt Meander college

  •  
09-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logosjonglerenkleur0.png
Op woensdag 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid gaan Waterbestuurders van vijf noordelijke waterschappen op verschillende middelbare scholen in gesprek met leerlingen over duurzaam waterbeheer.
Verfrissende ideeën
De gesprekken zullen gaan over ideeën en vragen van de leerlingen over een duurzame wereld. Deze zouden de bestuurders kunnen inspireren om zich voor duurzaamheid in te zetten. Ook  het Waterschap Groot Salland doet  mee en gaat in gesprek met leerlingen uit HAVO 5 en VWO 6 van het Meander College in Zwolle.
Bekendheid vergroten
Herman Dijk, dijkgraaf van Waterschap Groot Salland: "Met jongeren in gesprek gaan over het waterschapswerk is een waardevol moment om de bewustwording van en de taakbekendheid met het waterbeheer te vergroten. Daarnaast willen we als waterschap kinderen en jongeren boeien en binden aan water. Als ze water leuk en interessant vinden, kiezen ze wellicht voor een wateropleiding en worden ze waterprofessionals."
WaterXploreLab
De gesprekken zijn een activiteit uit het WaterXploreLab. Dit digitale platform is vanaf de Dag van de Duurzaamheid online . Docenten van middelbare scholen in Groningen, Drenthe en Overijssel kunnen hier terecht voor allerlei water gerelateerde lessen en activiteiten. ‘Veldexcursies, proefjes, contact met waterexperts, gastlessen, projectweken etc. Dit platform wordt dé plek waar je de watersector in je eigen buurt ontdekt’, stelt Monique Pas van IVN, die het platform samen met docenten ontwikkelde.
Bron: Natuur en Milieu Overijssel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.