Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hennep modeshow

  •  
27-07-2007
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vv_newsimg_316063.jpg
In het Duits-Nederlandse regionale project 'Duits-Nederlandse hennepketen voor textielproductie' hebben agrariërs, textielbedrijven en onderzoekinstituten de handen ineengeslagen om een regionale henneptextielketen van de grond te krijgen. Doel is om de duurzame productie van textiel op basis van hennep te bevorderen en tegelijkertijd de regionale economie te versterken.
In dit bijzondere project vindt de hele hennepproductieketen in de Euregio Rijn-Waal plaats: Nederlandse en Duitse boeren verbouwen de hennep in het grensgebied en de regionale textielbedrijven verwerken de gesponnen hennepgarens tot nieuwe stoffen. Dit project wordt met wetenschappelijke kennis ondersteund door Plant Research International - Wageningen UR, Haus Riswick - Landwirtschaftskammer Nordrhein-Wesfalen, Kleve en Deutsches Textilforschungszentrum Nord-West e.V., Krefeld.
Het project is één van de winnaars in het Duitse initiatief  'Deutschland, Land der Ideen'. Dit initiatief heeft tot doel de Duitse industrie in binnen- en buitenland te presenteren als innovatief, productief en toekomstgericht.
U kunt op 30 juli 2007 aanwezig zijn bij de presentatie van de resultaten van dit Duits-Nederlandse regionale samenwerkingsproject en de prijsuitreiking in Kleve. De bijeenkomst vindt plaats bij het Euregio-Forum van de Euregio Rijn-Waal. Tijdens het ochtendprogramma wordt u geinformeerd over de verschillende stappen in het verwerken van hennep en de regionale toekomstvisie op de toepassing en mogelijkheden van hennep als stof. In het middagprogramma kunt u kennismaken met de producten uit de hennepketen. In een modeshow worden daarbij de producten in levende lijve aan u getoond. Daarnaast biedt de middag volop gelegenheid tot netwerken.
Deelname aan deze dag is gratis. Meer informatie: Klik HIER
Regionale Hennepketen voor Textielproductie
Winnaar van „Deutschland – Land der Ideen“
Datum : 30 juli 2007
Aanvang : 10.00 uur (ook middagprogramma mogelijk
Locatie : Euregio-Forum, Kleve
Emmericher Straße 24, 47533 Kleve, Duitsland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.