Vroege Vogels

Henk Ovink: de eerste watergezant van Nederland

  •  
05-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
297 keer bekeken
  •  
Overstroming

© Bron: Pixabay

Hij is onze eerste Nederlandse watergezant: Henk Ovink. In 2015 benoemd door de ministers Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu), Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Kamp (Economische Zaken).

Diplomatie

De belangrijkste taak van de Nederlandse watergezant is economische diplomatie: hij moet zorgen voor goede relaties met onder meer buitenlandse overheden.

Obama

Henk Ovink was als enige buitenlander betrokken bij de Hurricane Sandy Rebuilding Taskforce van president Obama. Ovink ontwikkelde en leidde de prijsvraag ‘Rebuild by Design’ voor de wederopbouw van de regio New York en New Jersey, door CNN uitgeroepen tot één van de meest innovatieve ideeën van 2013. Op dit moment zijn vijftien Nederlandse bedrijven en organisaties aan het werk met de uitvoering van de winnende projecten.

Koploper

Voor Henk Ovink draait alles in de wereld om water. Of het nu gaat om een tekort of juist om een te veel aan water, overal duikt hij in. “Als Nederland zijn we koploper, en dat past ons. Maar het verplicht ons ook tot blijvend investeren en innoveren, in Nederland en in het buitenland. De Nederlandse kennis en kunde zijn uniek, en ik zie volop kansen om die nog beter internationaal te benutten”, aldus de watergezant.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.