Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Help mee met onderzoek naar waterkwaliteit

23 aug 2019
  •  
leestijd 1 minuten
vos zwemmen

© Zwemmende vos, foto: mseuters

Kassa en Natuur & Milieu onderzoeken de waterkwaliteit van buitenzwemplekken en vragen daarbij iedereen in Nederland om hulp. Doe mee met de peiling van Kassa en geef bij Natuur & Milieu door waar jij weleens zwemt. De overheid monitort in Nederland vooral de grotere wateren. Uit onderzoek bleek eerder al dat de kwaliteit van deze plassen onvoldoende is.

Vul hieronder de peiling in van Kassa

Ook is Natuur & Milieu benieuwd wat de waterkwaliteit is van andere slootjes, grachten, beekjes en kleine plassen. Iedereen kan helpen bij het onderzoek en een gratis meetsetje bestellen. In het setje zitten een reageerbuis, lakmoespapiertjes, een handleiding en een boekje met fabels over watermonsters. Het publiek wordt gevraagd juist nu het water te checken, omdat de diversiteit aan planten en dieren in de zomer het grootst is. Ook zorgt het warmere weer voor algen in het water, die direct gevolgen hebben voor de waterkwaliteit. De opgemeten gegevens kunnen worden doorgegeven op de website van Natuur & Milieu.
Bron: ANP/Natuur & Milieu/Kassa
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.