Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Help het buizerdonderzoek

  •  
23-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
143 keer bekeken
  •  
IMG_7797.jpg
Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen willen graag weten hoe het zit met al die verschillende kleuren buizerds die je in het veld ziet. U kunt ze helpen!
Van de buizerd zie je soms hele lichte exemplaren en soms ook hele donkere, met alle denkbare kleurslagen daar tussenin. Promovenda Elena Kappers wil weten hoe dat zit. Is er een ongelijke verdeling van de kleuren over Europa? En presteren de verschillende kleuren ook anders op het gebied van trek, reproductie of andere ecologische kenmerken?
Zenders
Voor een deel baseert Kappers haar onderzoek op zendergegevens. Van de verschillende kleuren heeft ze enkele exemplaren uitgerust met een GSM-GPS zender, die dag in dag uit vertelt waar de dieren uithangen. Maar Kappers wil ook graag medewerking van vogelaars in het veld.
Buizerd-1
buizerd1
Fotograaf: lightseeker
Helpen
Je kan het onderzoek heel eenvoudig helpen door aan te geven welke van zeven fotootjes het meest lijkt op een buizerd die je hebt gezien.  Hier  staan die foto's en het invulformulier.
Mensen die al bekend zijn met waarneming.nl krijgen automatische de vraag welke van de zeven kleurvarieteiten ze hebben gezien, wanneer ze een buizerd invullen.
En mensen die veren (slagpennen) vinden met daarop een nummer gestempeld, die worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met buteo@ziggo.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.