Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Help Greenpeacer Joris uit Kopenhaagse cel!

  •  
24-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
greenpeace_38.jpg
Afgelopen vrijdag werd Greenpeacer Joris Thijssen tijdens de klimaattop in Kopenhagen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een actie van Greenpeace op de rode loper bij de Deense koningin. Daarbij toonden de actievoerders in galakleding een spandoek. Een maandenlange celstraf hangt Joris nu boven het hoofd voor deze ludieke actie. Naast Joris werden drie Greenpeace-actievoerders uit andere landen opgepakt. Een grof schandaal!
Greenpeace protesteerde woensdag bij de Deense ambassade in Den Haag tegen de arrestatie van Greenpeace-medewerker Joris Thijssen in Kopenhagen. Met kerstliederen en een grote kerstkaart deden collega's en familie een oproep om de Nederlander vrij te laten voor de feestdagen. Afgelopen vrijdag werd Joris tijdens de klimaattop in Kopenhagen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een activiteit van Greenpeace op de rode loper bij de Deense koningin. Daar hielden actievoerders in gala een spandoek vast. Nu dreigt een maandenlange celstraf. Naast Joris werden nog drie Greenpeace-actievoerders opgepakt.
Bron: Greenpeace

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.