Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Help faunamisdrijven bestrijden

  •  
20-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
das_ed71dekker.jpg

© Fotograaf: ed71dekker

Het vernielen van een dassenburcht, vergiftigen van een vos maar ook het omzagen van een boom zonder vergunning zijn faunamisdrijven. Regelmatig krijgen handhavers meldingen van dit soort illegale activiteiten, maar de omvang van deze faunamisdrijven is relatief onbekend. Het Meldpunt Wildlife Crime (MWC) moet hier verandering in brengen.
Verdachte situaties
Zoals de naam doet vermoeden, draait het om misdrijven tegen dieren die in het wild leven en vallen onder de Flora- en Faunawet. Op de website van MWC kunnen verdachte situaties worden doorgegeven, zodat een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) of politiefunctionaris onderzoek kan instellen.
Harde cijfers
De initiatiefnemers van het MWC, onder meer de KNJV, Staatsbosbeheer en de Vogelbescherming, willen van geruchten harde cijfers maken omtrent de vervolging van wilde dieren.
Belangrijk
Een belangrijke waarschuwing voor eenieder die een melding door wil geven: in het geval van gif of een vergiftigd dier altijd de politie bellen op 0900-8844. Dit in verband met de veiligheid van mens en (huis)dier.
Meldingen doorgeven kan hier .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.