Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Helft wereld gaat lijden onder watertekort'

  •  
21-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nieuws2.jpg
Als het verbruik en de vervuiling van water wereldwijd niet veranderen, krijgt bijna de helft van de wereldbevolking in 2030 te maken met ernstige 'waterstress'. Dat staat in een rapport van het VN-programma voor het milieu (UNEP) dat maandag naar buiten is gebracht. 
Groeiende vraag naar water
De vraag naar water zal volgens het UNEP alleen maar toenemen door de groeiende wereldbevolking, toenemende verstedelijking, de klimaatverandering en een verandering in hoe voedsel wordt gebruikt. Daardoor zou de vraag naar water in 2030 al 40 procent groter zijn dan het aanbod. Overheden zouden daardoor jaarlijks 178 miljard euro uitgeven om water aan te voeren, waar dat nu nog gemiddeld 35 tot 40 miljard euro kost.,,Als schoon water consequent niet beschikbaar is, moeten de armsten ter wereld een belangrijk deel van hun inkomen uitgeven om het te kopen en een groot deel van hun tijd besteden om het te vervoeren. Dat beperkt hun ontwikkelingsmogelijkheden'', zei UNEP-directeur Achim Steiner.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.