Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

‘Helft van de Nederlanders voor inkrimpen van de veestapel’

29 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
koeien_pixabay

© Koeien - Bron Pixabay

Ruim de helft van de Nederlanders vindt dat de veestapel mag worden ingekrompen als dat helpt om de uitstoot van broeikassen te verminderen. Dat blijkt uit een onderzoek dat bureau Kieskompas heeft gedaan op verzoek van Greenpeace. Aan het onderzoek deden 4730 mensen mee.
Volgens de onderzoekers vindt 54,1 procent van de ondervraagden het goed het aantal koeien, varkens en kippen in de veehouderij terug te dringen. Een kwart is het daar niet mee eens.
Verder liet ruim twee derde van de deelnemers aan het onderzoek weten bereid te zijn minder vlees te eten om het milieu te ontzien. Ook vindt 70 procent dat voor de natuur meer moet worden geïnvesteerd in biologische veehouderij. Nog eens 59 procent vindt dat biologische productie moet worden verhoogd, zelfs als het voedsel daardoor duurder wordt.
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.